top of page

 

Här kan du läsa om bryggmästarens hus. 

  Bryggmästarens hus

  Det gamla parhuset med all sin charm var i stort renoveringsbehov. Huset hade genomgått diverse olika tillfälliga lösningar och inte alltid till husets fördel. Vi renoverade varsamt med material som linisolering, miljöisolering, puts och linoljefärg allt för att bevara den gedigna känsla som redan satt i väggarna.  

   

  Vi fick lyfta golvet i det rum där tvättstugan skulle ligga. Se över golvbjälklaget och sätta ny trossbotten. Här satte vi vattenburen golvvärme och kaklade från golv till bröstning. Över bröstning sattes vitlaserad råspont och kakellist. De gamla takbräderna målades med mintgrön linoljefärg och vattnet leddes fram i vackra utanpåliggande kopparrör.  I anslutning till tvättstugan byggde vi ett rum för bergvärmepumpen och en grovantre med möjlighet att hänga av arbetskläder i. 

  I köket gjorde vi om trossbotten även där och förstärkte golvbjälklaget och ett fint massivt furugolv lades. VI murade upp en ny spis intill murstocken och satte gårdens egna marmor som bänkskiva med nedsänkt induktionshäll. Även framför spisen fick den fina marmorn pryda golvet som gnistskydd. Ett nytt kök byggdes och en avgränsande vägg med skjutdörr mot hallen. Till det nya köket ett bakskåp vilket vi då platsbyggde. Det gamla pannrummet gjordes om till toalett inredd med spegelväggar i klassisk stil 

  bottom of page